HTML

Verának szeretettel

Friss topikok

Címkék

Első

Esztuss 2011.12.11. 21:59

Hol is kezdjem? 

Talán ott a legcélszerűbb, hogy nézzétek meg milyen fantasztikus sült krumplit sikerült sütnöm, vagy nevezzem "rosejblinek", ahogy drága öreganyámtól tanultam? Nem is tudom, maradok a burgonyánál. Szóval itt van ez a fenségesen megégetett hasábburgonya. A látványától is összefutott a szádban a nyál, mi?! Csodálatos az égett olaj és a só kombinációja rajta. Pedig elkészíteni nem is annyira trükkös, mint azt elsőre hinnéd. Hogy tudd, hogyan készült, először megmutatnám, miket használtam hozzá. 

Ezek lennének a hozzávalók: Cimkétlen napraforgó olaj, valamint a nagyszerű S-Budget márkájú gyorsfagyasztott burgonya. Mind kettő kiváló minőségű termék, csak ajánlani tudom őket. Mindkettőhöz a Spar, Kaiser's és Interspar áruházakban juthatsz hozzá. Szerencse, hogy ilyenekből tudtam csinálni, hiszen lehetne drágább és rosszabb minőségű árukból is. Ráadásul az Interspar itt van egy köpésre:)  

 

 

 

 

 

 

 

 

Szóval az egész trükkje: Gyújtsd meg a nevenincs, már jó párszor elégetett olaj alatt a gázt, hagyd kicsit melegedni... legalábbis gondold ezt. Aztán menj be a szobába, hogy amíg kicsit megmelegszik az olaj, elfoglald magad valamivel. Gyakorlatilag ez szabadfoglalkozás, de ha rám hallgatsz Facebookozol, vagy filmet nézel, mert abba lehet igazán belefeledkezni. Aztán egy jó 10 perc múlva döbbenj rá, hogy: "Hííííjjjj anyám, az olaj!" ! Szaladj ki, közben csússz meg a fürdőszoba előtti nedves taposócsempén, majd miután összeszedted magad, rántsd ki a mélyhűtő ajtaját - ha lehet úgy, hogy leszakadjon a füle, de ez opcionális - kapd ki belőle a fent látható mélyhűtött hasábburgonyát, ha még nincs felbontva szakítsd szét a zacskót, de úgy, hogy szanaszét szóródjon a konyhapadlón (ez kötelező), majd egy kecses női mozdulattal és egy basszameg felkiáltással, lehetőleg 3 méter magasból, dobj bele egy maroknyival az olajba. Csak azért, hogy olaj is kerüljön a konyhapadlóra, nehogy a szétszóródott krumpliszemek megsértődjenek, hogy ők nem lehettek olajosak. Majd miután ezt megtetted, nézd egy kicsit ahogy sistereg, és menj be a szobába, hiszen még valamit addig pont el tudsz olvasni, vagy még egy jelenetet meg tudsz nézni a Jóbarátokból (de persze ez megint csak szabadfoglalkozás). Egy 10-15 perc múlva ismét ugorj fel, hogy"Bazdmeg, a krumpli". Ismételd el az előző tevékenység sorozatot, csak mélyhűtőfelszakítás helyett, a felső konyhaszekrényt szakítsd le, tányér után kapálózva, hogy legyen mire kiszedni. Papírtörlőt se felejts el alá rakni, különben sosem fogod elejteni a Szilvia gurigát, hogy letekerődjön róla az összes. Kapd ki a rosejblit, ami immár végső formáját vette fel. Sózd meg, és máris fogyasztható. 

Remélem mindannyian kipróbáljátok eme remek receptet. Bár, ha rám hallgattok, inkább kiviszitek a konyhába a laptopot, és akkor aranybarnára sül, sötétbarna helyett. De ízlések és pofonok.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://veranakszeretettel.blog.hu/api/trackback/id/tr293456581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magyar[HUN] 2011.12.12. 00:15:28

Eszti beszarok rajtad :)

Krisz

Esztuss 2011.12.12. 14:47:46

Mindjárt kimoderállak ám:D
süti beállítások módosítása